新东方网>留学>出国申请>大学排名>正文

2020QS世界大学排名将发布 以下四点值得关注(中英文)

2019-06-06 14:21

来源:新东方网

作者:

2020QS世界大学排名发布

  2020年版QS世界大学排名于6月19日发布。

  The QS World University Rankings 2020 will be launched on June 19.

  和去年一样,本次排名包含全球1000所著名大学。排名算法主要依据六大指标:学术声誉、雇主评价、生师比、教师论文引用率、国际教师占比、国际学生占比。

  Once again, the world’s 1,000 top universities will be ranked according to six different criteria: academic reputation, employer reputation, faculty to student ratio, citations per faculty, ratio of international faculty members and ratio of international students.

  以下是2020年版QS世界大学排名值得关注的四点内容。

  Here are four key things to watch out for in this year’s ranking.

  纪录保持者是否能够卫冕?

  Will record holders stay on top?

  此前,麻省理工学院连续七年获得世界大学排名第一。今年他们是否连续第八年占据榜首呢?

  Last year, the Massachusetts Institute of Technology became the first university ever to be ranked best in the world for seven consecutive years. Can they make it eight?

  近几年,麻省理工学院的强有力竞争者包括斯坦福大学和哈佛大学。而这两所大学的QS世界大学排名中若想缩短与麻省理工学院的分差,则需要在国际学生比例上有所改进。

  Their biggest challengers in recent years have been fellow American institutions Stanford University and Harvard University. For either of these universities to get closer to MIT, their biggest area for improvement would be to improve the ratio of international students enrolled. Which brings us onto…

  顶级大学的国际化正在减弱吗?

  Are top universities becoming less international?

  英美两国一向是最受欢迎的留学目的地,然而近几年签证和就业政策的变化,还是让原本计划前往该地的留学生多了一份忧虑。

  While there was a time when the UK and the US were extremely popular study destinations for international students, it’s safe to say that recent political changes have made both countries less appealing.

  英国公投脱欧已过三年,特朗普上任总统已过两年,这期间英美两国的大学对国际学生的吸引力或多或少受到了影响。鉴于QS排名十分看重大学的国际化和多样性,因此英美两国的大学在本次排名中都存在位次下滑的危险。

  Three years on from the Brexit referendum, and two years on from the election of Donald Trump, neither the UK nor the US is proving to be as enticing for talented students. Given the focus our rankings place on international diversity, universities in both countries are in serious danger of dropping down in rank.

  以下是本次QS全球大学排名的Top20榜单,完整排名榜单请前往QS官网查看

2020排名
2019排名
学校
国家或地区
1
1
麻省理工学院
Massachusetts Institute of Technology (MIT)
美国
2
2
斯坦福大学
Stanford University
美国
3
3
哈佛大学
Harvard University
美国
4
5
牛津大学
University of Oxford
英国
5
4
加州理工学院
California Institute of Technology (Caltech)
美国
6
7
苏黎世联邦理工学院
ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology)
瑞士
7
6
剑桥大学
University of Cambridge
英国
8
10
伦敦大学学院
UCL (University College London)
英国
9
8
帝国理工学院
Imperial College London
英国
10
9
芝加哥大学
University of Chicago
美国
11=
12
南洋理工大学
Nanyang Technological University (NTU)
新加坡
11=
11
新加坡国立大学
National University of Singapore (NUS)
新加坡
13
13
普林斯顿大学
Princeton University
美国
14
14
康奈尔大学
Cornell University
美国
15
19
宾夕法尼亚大学
University of Pennsylvania
美国
16
17
清华大学
Tsinghua University
中国
17
15
耶鲁大学
Yale University
美国
18=
16
哥伦比亚大学
Columbia University
美国
18=
22
洛桑联邦理工学院
Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)
瑞士
20
18
爱丁堡大学
University of Edinburgh
英国
各个国家/地区大学上榜情况

新东方网托福官方微信:新东方托福 (微信号:xdftoefl

最新考试资讯、托福预测、托福解析,请扫一扫二维码,关注我们的官方微信! 

新东方留学考试辅导专区

班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

焦点推荐

精品直播

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。